Kärlek vid första ögonkastet

Nu finns det ju en hel del människor som trivs som singlar och inte vill binda sig. Det är helt okej. Det kan också vara ett livsskede, då du inte vill ha nån annan för nära inpå dig. Ifall du just avslutat ett längre förhållande kan det vara bra att ägna tid åt dig själv och lära dig att klara dig på egen hand. Men det finns också många som vill ha en partner att dela vardagen med, få stöd av och slösa kärlek på. Vissa trivs bättre i flock och andra är mer självständiga. Nån slags närhet och kärlek skulle jag ändå våga påstå att alla människor har behov av.

Kärlek och sex har olika betydelser. Kärlekssex är en kombination av lust och intimitet, som inte uppstår över en natt. Ändå finns det ett gammalt talesätt som heter ”kärlek vid första ögonkastet”. Det handlar egentligen mer om att du känner en kraftig dragning till en människa och inte så mycket om kärlek. Men ibland kan dragningskraften vara mycket stark och är du i rätt sinnesläge kan det kännas romantiskt. Om sedan personkemin går bra ihop kan vi kanske i lekfull ton kalla det kärlek vid första ögonkastet.

Hur träffar vi vår livs kärlek i dessa dagar? Finns det en regel som säger att allt skall gå enligt ett visst mönster? Nej, det tror jag inte. Ibland verkar det som om kärlek uppstår då vi allra minst letar efter den. Därför går det inte heller att ge ett tydligt svar på hur vi hittar kärlek. Du kan bli kär vid fel tillfälle, men det utesluter inte att personen kan vara rätt. Ibland kan en person ha de rätta egenskaperna, men ändå kan det kännas som om någonting fattas. Ibland är den fysiska dragningskraften stark, medan den mentala fronten inte riktigt går ihop. Eller så kan det vara tvärtom. Själv tror jag starkt på kroppsspråket och på att olikheter i vissa fall kan komplettera. Men jag vill inte heller påstå att man kan bygga upp en relation endast baserat på sex. Det kan alltså vara svårt att hitta äkta kärlek. Men det är inte omöjligt. Och är det inte kärlek vid första ögonkastet så kan det vara kärlek vid tionde ögonkastet. Att sedan ta vara på kärleken är den följande utmaningen. Det är inte så som i sagorna att alla par lever lyckligt i resten av sina dagar. Men hur det än går så är kärlek någonting som gör livet värt att leva. Och det behöver inte handla om romantisk kärlek. Familj, vänner och vänligt bemötande ger också värde i livet.

Foto privat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s