Kärlek i luften

Eftersom det just varit Alla hjärtans dag så bestämde jag mig att skriva lite om kärlek igen. Förra året då jag ännu identifierade mig som singel så kände jag en viss avsky mot allt romantiskt tjafs. Jag inser också att jag blivit lite traumatiserad av tidigare erfarenheter, så jag hade byggt upp en slags skyddsmur runt omkring mig. Ganska nyligen bestämde jag mig ändå för att ge upp kampen mot romantiken…och fann mig själv utsvulten och kärlekstörstande. Nu måste jag tygla mig för att inte bli allt för romantisk och fastklamrande.

Jag tror att både singellivet och livet i ett förhållande tillför lite ångest. Det finns både fördelar och nackdelar med båda. Men är du kär och dina känslor är besvarade, så ta chansen. Våga lita på den andra, men ta aldrig den andra för given. På så sätt kan ni uppleva Alla hjärtans dag tillsammans varje dag.

Alla hjärtans dag eller vändagen som den kallas i Finland, är en dag då du kan uppmärksamma dina nära och kära lite extra, eller varför inte dig själv om du är ensam hemma den dagen. För de som har barn rekommenderar jag att fira lite med barnen, visa hur mycket du älskar dem och diskutera med dem om vad kärlek och vänskap egentligen innebär. Du kan ställa dem frågor som: ”Hurudan är en bra vän?”, ”Hur visar du dina vänner att du bryr dig?”, ”Hur känns det att vara kär?”. På så sätt lär sig barnen att fundera närmare över sånt som ni kanske annars inte diskuterar så ofta.

2 reaktioner till “Kärlek i luften

  1. Våren är på väg och jag kom att tänka på följande jag hört någon gång, i ”jakten” på den rätta när man är singel kan det vara bra att stanna upp en stund och fundera över vad man själv kan göra för att bli den rätta för någon annan!? 🙂

    Gilla

    1. Intressant synpunkt. Förutom att fundera över vem som kunde vara den rätta för dig, så är det också bra att fundera över vad du själv har att erbjuda i rollen som den rätta 🤔😌

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s